A Mini Klub Óvoda egyedülálló lehetőségeket kínál az iskolát váró nagycsoportos

5-8 éves gyermekek számára

Intézményünkben a Tanoda Tekintő program nyújt segítséget az alapos és teljes körű iskolai felkészítésre, amely délutáni fakultatív foglalkozások és napi ellátás keretében egyaránt működik.

Ez a program az óvodai neveléshez kapcsolódóan, azt kiegészítve önállóan működő prevenciós fejlesztő program, amely az iskolai éveket megelőzően alapozó nevelési évet nyújt az iskoláskort meghatározó tényezők minden szintjének megfelelő beérése szolgálatában.

Működési formái:

1. Havi ellátás óvodai intézményrendszerben

Az 5 éves kort betöltő gyermekek számára, akik már úgy érzik, hogy az óvodát túlnőtték, de még nem stabil az iskoláskor beérése, akkor a MINI SULI csoportunkban a mindennapi ellátás során vehetnek részt a programban. Ez a működési forma már túlnyúlik a háttérben húzódó képességek fejlesztésén és az alapkészségek elsajátíttatásával és alapos begyakorlásával is foglalkozik.

Célja, hogy a gyermekek majdani iskolai sikerei ne csak a kezdeti tanulmányi eredményeiben mutatkozzanak meg, hanem mindennapjaik megélésében, és a tanuláshoz való hosszantartó befogadó viszonyban is. Feladata, hogy az adott életkor igényeihez igazított biztos alapokat és használható tudást biztosítson.

A minden napos foglalkozás ára 100.000Ft és 20.000Ft étkezési díj valamint a választott különfoglalkozások alkalmankénti ára. Az ár tartalmazza a napi komplex iskola előkészítő foglalkozást mozgásfejlesztéssel fejlesztőpedagógus által és az angol nyelvi előkészítőt valamint a néptánc foglalkozást.

2. Heti egy vagy két napos ellátás óvodai intézményrendszerben

Mini Suli magántanulói és iskola előkészítő csoport, akár heti egy vagy két napra.

A program heti egy vagy két alkalommal nyújt fejlesztési lehetőséget az öt éves kort betöltő gyermekek számára, akik állami fenntartású óvodai közösségbe járnak, hogy fakultatív módon délutáni vagy akár egész napos iskola előkészítő foglalkozások keretében. Célja a gyermekekkel való hasznos és tartalmas ismeretátadáson keresztül az alap-és kultúrtechnikák elsajátításához szükséges képességek kiaknázása és teljes körű fejlesztése, hogy általa az óvodából iskolába való átmeneti időszakot megkönnyítse és segítségül szolgáljon az iskolai évek kezdeti sikeréhez.

A foglalkozások ideje hetente kétszer naponta választhatóan 7 órától 17 óráig vagy 12-17 óráig. Étkezést biztosítunk a gyermek számára.

A program tartalmazza a 45 perc komplex iskola előkészítő foglalkozást mozgásfejlesztéssel fejlesztőpedagógus által. Továbbá emellett angol nyelvi előkészítőt és az alábbi sportfoglalkozások közül egy szabadon választhatót: aikido, balett, néptánc, akrobatikus rock and roll, lovaglás, sakk, zongora.

Ár: 10.000 Ft

A program rövid sajátosságai és jellemzői:

A gyermekeknek nyújtott ismeretek feldolgozása mesés keretek között, speciális mozgásba ágyazott aktív, és mozgásban passzív, konkrét „ceruza papír helyzet” megteremtésével történik. Kiemelten foglalkozik az aktuális és szenzitív periódusban lévő készségek és képességek feltárásával, és a lehető legtöbb módon igyekszik azokat használatra bírni az eredményes fejlesztés és tanulás érdekében.

Hisszük, hogy a reményteli iskolai kezdetet egy örömteli hosszantartó tanulás tud követni, melynek eredményeképp nagyobb lehetőség nyílik az életben a harmonikus és boldog önmegvalósulásra.

További részletes felvilágosításáról a programvezetőnél lehet érdeklődni az óvoda elérhetőségén keresztül.