ÓVÓDAI ÉS BÖLCSŐDEI ÉTKEZÉS

Óvodai és Bölcsődei étkezés

(ÁTMENETILEG BESZÁLLÍTÁSSAL OLDJUK MEG AZ ÉTKEZTETÉST)

Óvodánk a legmagasabb szülői igényeknek eleget téve saját óvodai-bölcsődei főzőkonyhával rendelkezik.(HACCP szerint). Mindig friss és amiből van gyermekek számára elérhető bio alapanyagok felhasználásával. Önellátásra törekszünk így a friss zsemlét és teljes kiőrlésű péksüteményeket szakács nénink süti a gyerekeknek. Az ételek minőségét saját dietetikusunk és élelmezésvezetőnk állítja össze és ellenőrzi azt. Kielégítjük olyan gyermekek igényeit is, akik ételallergiában vagy étel intoleranciában szenvednek.

Az étkezés elsősorban társasági esemény, s csak másodlagosan táplálékfelvétel. Nagyon fontosnak tartjuk a gyermekek életében az étkezési kultúra és a táplálkozási szokások helyes formálását.

Dietetikusunk az étlapot kifejezetten a Mini Klub Óvodára és Bölcsődére állította össze. Elsősorban abból a szempontból, hogy melyik ételeket szeretik a gyerekek. Az étlap tervezésnél a gyermekek számára nem közkedvelt ételek (pl. székelykáposzta) nem szerepel, de a tápanyagszükséglet megfelel az életkori és a jogszabályi értékeknek.